Dobrodošli na zvanicnu stranicu Ambasade Bosne i Hercegovine u Washingtonu. Sve važne konzularne informacije, naše diplomatske, kulturne i aktivnosti vezane za javnu diplomatiju mogu se vidjeti na ovom mjestu.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Nj. E. Bojan Vujić je nakon predaje akreditivnog pisma predsjedniku Donaldu Trampu 16. septembra 2019. godine i zvanično stupio na dužnost ambasadora. Nakon prigodnog prijema službena predaja akreditiva je upriličena u Ovalnoj kancelariji Bijele kuće predsjednika SAD-a. U kratkom razgovoru koji je uslijedio tokom predaje akreditiva u čast novoimenovanih ambasadora upriličen je svečani ručak u Blair House.

Dragi građani obavještavamo vas da je Ambasada Bosne i Hercegovine u Washington D.C. od dana 07.07.2020. godine ponovo otvorena za rad sa strankama ali uz obavezno zakazivanje termina.

Informacije o uvjetima za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine uslijed pandemije koronavirusa za državljanje BiH, strance i osobe sa dvojnim državljanstvom možete naći na web stranici Granične policije BiH.


INFORMACIJA VEZANA ZA LOKALNE IZBORE U BIH 2020. GODINE

Završen je process obrade prijava birača iz inozemstva, izuzev registracije za Mostar.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je objavila Odluku kojom su potvrđene prijave za 101.771 birača iz inozemstva. Također, CIK je objavio Odluku kojom su odbijene prijave za 27.960 birača iz inozemstva zbog nepotpunosti ili neispravnosti prijava.

Pozivamo birače koji su se registrovali za Lokalne izbore da provjere da li se njihovo ime nalazi na centralnom biračkom spisku CIK-a. Svi oni koji se ne nađu na ovom spisku potrebno je da podnesu žalbu putem e-mail adrese prijavapp@izbori.ba ili na broj fax-a +387 33 251 329, ili lično u sjedište Centralne izborne komisije BiH, ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo najkasnije do 03.10.2020. godine do 24:00 sati.

Važno je da žalbu uložite odmah!

Ukoliko se neispravnost sastoji u dostavljanju dokaza (izjave ovjerene kod nadležnog organa, akti nadležnih organa o adresi boravišta izvan BiH i dr.) isti se mogu dostaviti najkasnije do 05.10.2020. godine do 16:00 sati.